Engelsk bombefly nødlandet ved Aggersund 21. april 1940

500 meter øst for Aggersundbroen.

Wellington IA P9218.


Engelsk bombefly nødlandet ved Aggersund 21. april 1940.

Wellington IA P9218.

 

Flyet tilhørte  RAF 149 Squadron Bomber Command og var kodet EFT-J. T /o flyet startede fra Mildenhall i England kl. 17.55 for at angribe flyvepladsen i Aalborg (vest) under angrebet blev flyet ramt af flak (luftværnsartilleri) fra flakstilling 603.

Flyet blev ramt i den ene motor, og maskinen tabte straks højde. Det lykkedes piloten F/O Frederick Thomas Knigth, at komme fri af det tyske flak. Da han atter fik kontrol over maskinen, fløj man i kun 50 meter og en nødlanding var uundgåenlig ca. 21.50 nødlandede det første allierede fly i Danmark, 500 meter øst for Aggersundbroen.

Samtlige foto Hauptman Wolfgang Falck.

Nødlandingen på lav vand.


Ved nødlandingen, der skete på lavt vand i Limfjorden, blev flyets bund revet op.

Besætningen var rystet men sluppet med nogle blå mærker, de forlod flyet og vadede i land og bankede på døren i et nærliggende hus, ejeren landbrugskonsulent Monrad foreslog at få fat i en læge fra Fjerritslev sygehus tik at se på en skade som piloten F/O Knight havde fået i panden samt radiooperatøren James J. Eldridge med en beskadiget ankel, den resterende besætning var Sgt. McDonald, Sgt. Forsyth, Sgt. Blackburn og Sgt. W.J. Thew.

Afhentet af Luftwaffe.


De blev hurtig klar over at det ikke var muligt for dem at slippe væk, via en melding til Aalborg, blev de afhentet af Luftwaffe klokken 2 om nattn.  

22. april 1940.


Om morgen den 22. april nyder piloten F/O Knight til venstre en kop kaffe sammen med en tysk legendariske skikkelse Hauptman Wolfgang Falck, den senere skaber af de tyske natjager eskadriller, 2 timer senere var flyverne på vej som krigsfanger til Tyskland.

Fra venstre F/O Knight og Hauptman Wolfgang Falck.

På vej til fangelejr.


Flyverne på vej op i en tysk JU-52, der flyver den til Hamborg i fangelejr.

Efter afhøring på  Dulag Luft i Oberursel. Forsyth, Blackburn og Thew blev sendt til Stalag 357, Thorn i Polen. Eldridge blev sendt til Stalag Luft VI-Heidekrug. De vendte alle tilbage til England efter krigen. Piloten Knight blev sendt til Stalag Luft Barth Vogelsang, hvor han blev syg af tuberkulose, den 6. februar 1945 blev han sendt hjem til England hvor han døde kort efter

Wellington på vej til Aalborg.

Transport til Aalborg.

Kilder mm.


Kilder mm.

Søren C. Flensted: Airwar over Denmark

Lokalhistorisk Arkiv for Løgstør og Omegn. 

Hauptman Wolfgang Falck. Samtlige foto .


http://www.luftwaffe.cz/falck.html
Hauptman Wolfgang Falck.

| Svar

Nyeste kommentarer

04.05 | 17:43

Billedets dårlige kvalitet gør at man ikke kan afgøre om det er en M66 eller M75. Forskellene er så små at man næsten skal have geværet i hånden for at afgøre d

11.04 | 21:06

- finder denne side der kildehenviser til Poul Søndergård “Barn i Nibe …” men den dukker ikke op i bibliotek.dk? Ikke udgivet?
Mvh Morten

11.04 | 21:03

Mojn Nibe
Via den nye bog “Gestapos fangelejre i Danmark” læser jeg på side 277 om våbenmodtagelse ved Nibe (jeg gik selv i Farstrup skole) og googler det og

20.03 | 17:51

Jeg vil gerne hvis jeg kunne få en mail om de nedkastnings steder omkring 9240 Nibe. Gerne alle sammen send dem venligst til Anders84hansen@gmail.com